Forside    Om ABCFilm    Film    Referencer    Kontakt    

International dokumentarfilm: Law of the Jungle


Law of the Jungle
International dokumentarfilm

Mens et dansk filmhold opholder sig i Perus jungle hører de om stammefolk, som under en fredelig demonstration mod olieselskabet Pluspetrol bliver angrebet af politisoldater. I kampens hede dør en politimand, og det får soldaterne til at fange lederne og efterfølgende anklage udvalgte syndebukke for mord og terror. I spidsen for de anklagede står den unge høvding, Fachin Ruiz. Normalt ville indianerne nærmest automatisk få livstidsdomme og blive gemt væk i fængslet. Men ikke alt er som det plejer: En ny generation af unge indfødte, anført af Fachin, kender internettet og moderne medier, så de bruger alle midler i forsøget på at sammenstykke deres eget forsvar. Via internettet samler de information om deres magtfulde modstandere, Pluspetrol og regeringen, og de lærer deres egne rettigheder at kende.

Da kampen rykker ind i retssalen bliver det tydeligt, at olieselskabet og dets magtfulde allierede har taget fejl: For første gang nogensinde bliver de tvunget til at lytte, for deres tidligere bytte bider tilbage, hårdt.


Filmen er produceret i samarbejde mellem ABCFilm og Radiatorfilm.
Instruktør: Michael Christoffersen
Sendt på Dokumania DR2 og vist i 20 danske biografer. Filmen er nomineret på Sheffield-doc 2012.Filmbyen 21,4 - 8000 Århus C - Tlf: +4520704354 - Mail: info@abcfilm.dk